E mërkurë, Shkurt 21, 2018
Editorial

Editorial

Një shprehje popullore që dëgjohet shpesh në Shqipëri, në variante të ndryshme, thotë: “Po nuk pate shëndetin, nuk ke asgjë” – “Shëndeti i pari” – “T’na japi Zoti shëndet se të tjerat vijnë vetë.” Nëse mendoni se këto janë...
Është gjithkund – në portalet e lajmeve dhe televizion. Është dhe në stacionin televiziv dixhital personal të Kryeministrit në Facebook – ERTV. Le ta quajmë “shfaqja speciale”. Përfshin pjesëtar të qeverisë, parlamentit, autoritete lokale, kryetarin e bashkisë dhe personelin gjithashtu....
Ekziston një debat global i vazhdueshëm për rritjen e niveleve të pabarazisë në botë dhe shkallët e ndryshme të fuqisë që elitat ekonomike përdorin në krahasim me të tjerët. Debati ka arritur deri edhe zhargonin popullor, i etiketuar me...
Kur bëhet fjalë për krimin dhe politikën, vijat e kuqe në Shqipëri kanë ardhur duke u zbehur në vitet e fundit dhe kjo është një temë të cilën revista Europa e ka adresuar shpesh herë në të shkuarën, por...
  Visho Ajazi, kreu i Shërbimit Inteligjent Shqipëtar, SHISH-it, dha dorëheqjen pa dhënë asnjë shpjegim për vendimin e tij. Kjo dorëheqje e papritur ka ngritur shumë pikëpyetje, posaçërisht sepse ndodhi në një kontekst zhvillimesh të reja politike në vend –...
ALBERT RAKIPI Komisioni parlamentar për marrëdhëniet me jashtë pati takimin e pare në legjislaturën e re dhe sipas raportimeve të mediave, kreu i komisionit tha se përparësia e tanishme ekstradimi i mundshëm nga Kroacia në Serbi e organizatorit të dronit...
JERINA ZALOSHNJA Fildes Hafizi, nënë e dy fëmijëve u vra nga nga ish-bashkëshorti i saj duke zbuluar nivelin e frikshëm të dhunës ndaj gruas në shoqërinë e sotme shqiptare. Ende e përfshirë në një tranzicion rraskapitës, kaotik dhe herë-herë të...
Gjatë Asamblesë së fundit të Partisë Socialiste pak ditë më parë, në një takim të shumëpritur prej javësh e ndoshta muajsh, kryeministri i Shqipërisë përvijëzoi vizionin e qeverisë për katër vitet e ardhshme dhe ndoshta më shumë. Ai paraqiti...
ALBERT RAKIPI Është e kuptueshme që, në një vend të vogël si Shqipëria, politikës së jashtme të mos i kushtohet shumë vëmendje gjatë fushatës zgjedhore. Kjo është më se e vërtetë për një vend të vogël që është edhe i...
Duke u përpjekur të zgjidhin krizën vazhduese politike në Shqipëri, disa përfaqësues të lartë ndërkombëtarë, vizitorë nga shtetet anëtarë të BE por dhe nga Shtetet e Bashkuara, po bëjnë përpjekjet e fundit për të gjetur kompromisin mes dy palëve,...