E mërkurë, Shkurt 21, 2018
Kryesor

Kryesor

    Polonia është një mbështetëse e patundur e Shqipërisë në rrugën e saj drejt anëtarësimit në BE. Ky nuk është një pozicion i ri. Polonia ka qenë një mbështetëse e fortë e integrimit euro-atlantik për të gjithë vendet të cilat...
Në nëntor të vitit 2016, Komisioni Europian i rekomandoi Këshillit Europian hapjen e negociatave me Shqipërinë. Mirëpo Këshilli nuk e mbështeti këtë rekomandim duke e shtyrë hapjen e negociatave në një kohë të pacaktuar. Përpara ishin zgjedhjet parlamentare të...
Një shprehje popullore që dëgjohet shpesh në Shqipëri, në variante të ndryshme, thotë: “Po nuk pate shëndetin, nuk ke asgjë” – “Shëndeti i pari” – “T’na japi Zoti shëndet se të tjerat vijnë vetë.” Nëse mendoni se këto janë...
Është gjithkund – në portalet e lajmeve dhe televizion. Është dhe në stacionin televiziv dixhital personal të Kryeministrit në Facebook – ERTV. Le ta quajmë “shfaqja speciale”. Përfshin pjesëtar të qeverisë, parlamentit, autoritete lokale, kryetarin e bashkisë dhe personelin gjithashtu....

Shurdhqorri

Tregim nga Lara Vapnyarç Sashë- shurdhqorri, hyri në jetën tonë, pak ditë pasi Olga ra në dashuri me të. Olga është shoqe e nënës time. Unë e njoha Olgën kur qeshë e vockël fare, pra, pothuaj në të njëjtën kohë...
GJEOPOLITIKA - SAUL BERNARD COHEN Ky libër, i shkruar nga Profesori Saul Bernard Cohen, një nga gjeografët kryesorë politikë të botës, shqyrton ndryshimet dramatike që u shkaktuan nga forcat ideologjike dhe ekonomike të çliruara nga fundi i Luftës së Ftohtë....
LEDION KRISAFI Përvjetori i gjashtëdhjetë i nënshkrimit të Traktatit të Romës që krijoi Komunitetin Ekonomik Europian e gjen Bashkimin Europian në periudhën e tij më të keqe. Në fillim kriza financiare e nisur në vitin 2008, më pas vota për...