E mërkurë, Shkurt 21, 2018
Libra

Libra

GJEOPOLITIKA - SAUL BERNARD COHEN Ky libër, i shkruar nga Profesori Saul Bernard Cohen, një nga gjeografët kryesorë politikë të botës, shqyrton ndryshimet dramatike që u shkaktuan nga forcat ideologjike dhe ekonomike të çliruara nga fundi i Luftës së Ftohtë....
BESNIK MUSTAFAJ Robert Schuman, i mirënjohur si babai i Europës, ka qenë disa herë Ministër i Jashtëm i Francës dhe madje në kohët më të vështira për vendin e vet, fill pas Luftës së Dytë Botërore si edhe në vitet...
Demokraci pa besim Ky është një libër për demokracinë. Jo demokracinë si ideal, apo si bashkësi institucionesh, por demokracinë si përvojë kolektive. Është, para së gjithash, një libër për natyrën dhe burimet e zhgënjimit tonë të tanishëm me demokracinë. Edhe...

Ngjarje në tokë

Gjekë Marinaj Ngjarje në tokë, një përmbledhje e veprës së poetit dhe politikanit shqiptar Preç Zogaj, flet për përvojën kolektive të popullit shqiptar gjatë periudhës që çoi drejt rënies së komunizmit në Evropën Lindore dhe menjëherë pas saj. Vargjet e...