E mërkurë, Shkurt 21, 2018
Speciale

Speciale

    Polonia është një mbështetëse e patundur e Shqipërisë në rrugën e saj drejt anëtarësimit në BE. Ky nuk është një pozicion i ri. Polonia ka qenë një mbështetëse e fortë e integrimit euro-atlantik për të gjithë vendet të cilat...
Plani i Përbashkët i Veprimit Austro-Shqiptar për vitin 2017 Një partneritet i qëndrueshëm dhe intensiv Shqipëria dhe Austria gëzojnë marrëdhënie të shkëlqyera dypalëshe. Austria gjithmonë i ka kushtuar një vëmendje të veçantë kësaj marrëdhënieje e cila daton që nga themelimi i...
Dy fjalë nga Ambasadorja e R.P. të Kinës Jiang Yu për revistën Europa Kina, një vend 5000 vjeçar, me sipërfaqe të gjerë dhe popullsi të madhe, me histori të lashtë dhe qytetërim të zhvilluar, ka dhënë një kontribut të madh...
Yang Jianxiang Smogu famëkeq i Pekinit është lehtësuar disi këtë vit. Qiejt e kaltër me retë borë të bardha i shtynë vendasit të nxjerrin telefonat e tyre celularë dhe aparatet fotografikë për të regjistruar skenat që frikësoheshin se do të...
Wang Xiuqiong & Wei Shuhang Në më pak se dy vjet pasi u propozua, Banka Aziatike për Investime në Infrastrukturë (AIIB), është fare pranë hapjes dhe ka pritshmëri të larta që do të gjallërojë ekonominë dhe financat rajonale. Banka AIIB e...
Wang Yaguang, Xu Xueyi & Qiang Yong Jinjiang dikur ishte një qytet në lulëzim industrial, një vend që prodhonte këpucë dhe veshje për vitrinat e supermarketeve amerikane dhe evropiane. Por ditët e sotme, qyteti në bregdetin juglindor të Kinës, si shumë...
Guo Ying   I veshur në stilin e Dinastisë Han e cila sundoi Kinën 1,800 vjet më parë, 6-vjeçari Chen Quanjin këndon këngë klasike kineze me disa fëmijë të tjerë të pothuaj së njëjtës moshë ndërsa tundin kokën majtas-djathtas. Në vend që...
Wangn Chenxi   Çdo pasdite, Cao Fuchun shkon në një stacion të dërgesave ekspres për të parë nëse i ka ardhur ndonjë pako. Punonjësi tashmë në pension ka marrë virusin “haitao”. Për Cao-n, haitao (blerja e mallrave jashtë shtetit nëpërmjet internetit) do...
10 vitet e Polonisë në BE: Një mundësi e shfrytëzuar RADOSŁAW SIKORSKI Një dekadë më parë, Polonia dhe nëntë vende të tjera iu bashkuan BE-së. Kjo u bë e mundur falë përpjekjeve tona të mëdha për të përmbushur kriteret e anëtarësimit....
Në artikujt vijues dëshiroj të prezantoj shkurtimisht Fondacionin Friedrich Ebert (FES) dhe punën e tij. Këtu nuk synojmë të bëjmë një prezantim të gjerë, por më shumë të prezantojmë disa aspekte të rëndësishme të punës sonë me organizata të...