E mërkurë, Shkurt 21, 2024
ZGJEDHJET

ZGJEDHJET

Veton Surroi A është apo pse është Shqipëria shtet i kapur, qoftë më vete, qoftë si pjesë e shteteve të tjera të kapura të Ballkanit...
ALBERT RAKIPI Është e kuptueshme që, në një vend të vogël si Shqipëria, politikës së jashtme të mos i kushtohet shumë vëmendje gjatë fushatës zgjedhore. Kjo është më se e vërtetë për një vend të vogël që është edhe i...
  Politizimi i mundësive ekonomike, klima politike e polarizuar, praktikat e këqija zgjedhore dhe mungesa e përgjigjes nga institucionet publike kanë rritur mosbesimin, cinizmin dhe pashpresshmërinë për sistemin politik dhe perspektivën për ndryshim. Më herët këtë vit, një grup kërkuesish nga...
Dështimi për të mbajtur zgjedhje të lira dhe të ndershme ka qenë një faktor kyç që ka dëmtuar zhvillimin e qëndrueshëm dhe demokratik të këtij vendi. Shqipëria ka patur në mënyrë te vazhdueshme zgjedhje problematike në të kaluarën dhe...
SASHENKA LLESHAJ     Zgjedhjet vendore të 21 qershorit 2015 në Shqipëri do të realizohen pas ndarjes së re administrativo-territoriale të vendit, gjë që ka shtuar si konfuzionin ashtu edhe rëndësinë e garës për të qenë në krye të 61 bashkive...
Zgjedhjet dhe partitë politike që nga viti 1991 Shqipëria do t’i zhvillojë zgjedhjet parlamentare, më 23 qershor 2013. Këto janë zgjedhjet e shtata radhazi që nga rënia e regjimit komunist më 1992. Megjithëse kanë kaluar më shumë se dy dekada...

Listat

Nga Albert Rakipi Më 1945, Gjergj Kokoshi, ministri i Arsimit i qeverisë komuniste të Enver Hoxhës, kërkoi ndryshimin e ligjit zgjedhor me të cilin do të mbaheshin zgjedhjet e 2 dhjetorit të vitit 1945, të parat pas ardhjes në pushtet të...