E hënë, Korrik 22, 2024
Speciale

Speciale

Në kuadër të 75-vjetorit të marrëdhënieve midis Kinës dhe Shqipërisë, qyteti i Elbasanit ishte mikpritës i një aktiviteti të veçantë të titulluar "Dialogu i të Rinjve Kinë-Shqipëri".Ky event, që u mbajt në një...
Misioni Chang’e-6 i Kinës është në një kthim historik drejt Tokës, duke mbartur mostrat e para të mbledhura ndonjëherë nga ana e largët e Hënës. Ky moment shënon një arritje të rëndësishme për programin ambicioz hapësinor të...
Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS) është i nderuar dhe i lumtur të njoftojë se është zgjedhur si partner institucional nga Shqipëria në Forumin Publik të NATO-s 2024, konferenca kryesore publike në Samitin e NATO-s në Washington...
Gjatë vizitës zyrtare në Francë, Presidenti i Republikës së Kinës, Xi Jinping, ka shprehur dhe një herë gatishmërinë e vendit të tij për të qenë promotor i paqes në botë, duke propozuar ndalimin e luftrave gjatë zhvillimit...
Kina si një prodhues kryesor i kërkimeve në më shumë se gjysmën e fushave më të “nxehta” të inteligjencës artificiale, sipas të dhënave të reja nga Qendra për Teknologjinë dhe Sigurinë e Zhvillimit (CSET) në Universitetin e...
Të shtunën, më 20 prill 2024, Qendra për Kinën dhe Globalizimin (CCG) dhe Forumi Strategjik i Bled (BSF) mblodhën një tryezë të rrumbullakët të rëndësishme të titulluar "Në drejtimin e së ardhmes: Urdhëresat strategjike për qëndrueshmërinë globale"....
Fjala e mbajtur në Konferencën me rastin e 15-vjetorit të anëtarësimit të Shqipërisë në NATO. Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS) organizoi sot një konferencë për 15-vjetorin e anëtarësimit të Shqipërisë në NATO.
Industria e aviacionit është një nga sektorët teknologjikë ku Kina po bën përparime të konsiderueshme. Përveç ndërtimit të shumë aeroporteve në territorin e saj për të bërë një qendër globale, Kina ka filluar zhvillimin e avionit të...
“Greqia – Një Histori e Përmbledhur” nga Richard Clogg Ardhja e një libri të ri është një ngjarje e bukur në qytet, por  botimi në shqip i historisë së përmbledhur të Greqisë është një...
Nga Rafaela Prifti Midis Dy Kohësh – takimi kushtuar shkrimtarit Naum Prifti në Qendrën Kombëtare të Librit dhe Leximit në Tiranë ditën e martë me 5 mars, – provoi se autori edhe pse i...