E mërkurë, Shkurt 21, 2024
Libra

Libra

Lulja e Vlorës

Një tjetër libër vjen për lexuesit "Lulja e Vlorës" me autore Dr. Anna Kohen.Kujtimet e një hebreje, të rritur në Shqipërinë komuniste. Në brendësi të faqeve të librit me kujtime të doktoreshës Anna Kohen, “Lulja e Vlorës”...
Uk Lushi Vëllimi i parë i biografisë tre-vëllimëshe mbi Fan Nolin nga Ilir Ikonomi është pagëzuar nga autori Apostulli. Latinët thonin: nomen est omen. 
Qëllimi i këtij libri është të shpjegojë koordinimin institucional dhe sfidat e tij, në procesin e zbatimit të politikave dhe akteve ligjore të transpozuara të BE-së në Shqipëri. Ndërsa vendi i afrohet anëtarësimit në BE, sfidat e...
Ish ambasadori gjerman në Tiranë Hellmut Hoffmann dhe profesori Enrico Seewald sjellin një përmbledhje shkrimesh mbi aspekte të ndryshme të marrëdhënieve shqiptaro- gjermane me autorë Marenglen Kasmi, Matthias Dornfeldt, Georg Herbstritt, Christian Voss, Belfiore Zifla (Qose), Mirela...

Ronald Regan

Me rastin e 100 vjetorit të vendosjes së marrëdhenieve diplomatike Shqipëri- SHBA, Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombetare ka publikuar librin e autores Peggy Noonan "Ronald Regan", cilësuar nga gazeta prestigjoze amerikane "The New York Times" si best-...
Instituti Shqiptar per Studime Nderkombetare ka publikuar librin e shkrimtarit me fame boterore William E. Griffith "Shqiperia ne Konfliktin Kino- Sovjetik", te perkthyer me shume mjeshteri nga Jorgji Qirjako. Ne kete liber behen perpjekje...
      Publikimi më i ri i Albert Rakipit adreson pyetjen shumë-vjecare me një perspektivë realiste - pjesëz e shkëputur nga hyrja.          What should be done to end this drama where the Albanian question is caught up? Kësaj pyetjeje, të shtruar nga Akademia e...
nga Jeta Hamzallari, studiuese e letërsise   Prej vitit 2016, Shtëpia Botuese “Dituria” ka nisur ta pasurojë katalogun e saj të botimeve me një sërë veprash letrare e historike kineze. Një nismë e cila ka filluar falë bashkëpunimit të Shoqatës së...
GJEOPOLITIKA - SAUL BERNARD COHEN Ky libër, i shkruar nga Profesori Saul Bernard Cohen, një nga gjeografët kryesorë politikë të botës, shqyrton ndryshimet dramatike që u shkaktuan nga forcat ideologjike dhe ekonomike të çliruara nga fundi i Luftës së Ftohtë....
BESNIK MUSTAFAJ Robert Schuman, i mirënjohur si babai i Europës, ka qenë disa herë Ministër i Jashtëm i Francës dhe madje në kohët më të vështira për vendin e vet, fill pas Luftës së Dytë Botërore si edhe në vitet...