E martë, Korrik 23, 2024
Kryesor

Kryesor

Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS) është i nderuar dhe i lumtur të njoftojë se është zgjedhur si partner institucional nga Shqipëria në Forumin Publik të NATO-s 2024, konferenca kryesore publike në Samitin e NATO-s në Washington...

RUN, BABY, RUN

Nga Jerina Zaloshnja Do të vish të vrapojmë me grupin “Camminata Tonificante” nëpër Romë, të martën mbasdite, - më pyet Sabrina. Po mirë, - i them, duke e ditur se nëse...
Shqipëria tashmë është një laborator efikas për të provuar se sa e lehtë është  të rindërtoish  një shoqëri totalitare në kushtet kur vendi është I hapur me botën madje edhe anëtar I NATO. Kryetari...
Anketa kombëtare e Institutit Shqiptar për Studime Ndërkombëtare tregon gjithashtu se shumica e njerëzve në Shqipëri dëshirojnë një përgatitje më të mirë ushtarake. Mbështetja për Ukrainën pas agresionit rus vazhdon të jetë e fortë edhe në mes...
Hapja e Kolegjit të Evropës në Shqipëri është një tjetër hap I rëndësishëm që e lidh Shqipërinë në mënyrë permanente me Perëndimin, një investim strategjik në fushëm e arsimit dhe të Integrimit Europian, thotë Albert Rakipi, Kryetari...
Nga Genc Pollo, Ish minister dhe deputet Shkolla austriake Peter Mahringer në Shkodër festoi javën e shkuar 15-vjetorin e themelimt të saj. Ceremoninë përkujtimore në sallën sportive të shkollës e përshëndeti, krahas përfaqësuesve të...

KOLEGJI I EUROPES NE SHQIPERI

Marrëveshja për hapjen e Kolegjit të Evropës në Tiranë, një zhvillim 'historik' për perspektivën e Shqipërisë në BE Kolegji i Evropës, (College of Europe ) institucioni më i rëndësishëm arsimor pasuniversitar i BE-së,...
Nga M. Sc. Arta Sinamati, New York University of Tirana Hyrje Në vitin 2017, hyri në Shqipëri i pari investitor hungarez (që nga largimi i ish-kompanisë së fluturimeve “Malev”), kompania...
Nga Albert Rakipi Në një trajektore me ulje-ngritje ekstreme në marrëdhëniet midis Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara, vizita e Presidentit George W. Bush në Shqipëri në vitin 2007 shënoi pikën më të lartë....
Nga Karl-Peter Schwarz Procesi i anëtarësimit në BE të vendeve të Ballkanit Perëndimor po tronditet.  Por  procedurat burokratike të BE-së nuk janë arsyeja e vetme. Olaf Scholz, kancelari gjerman dhe...