E martë, Korrik 23, 2024
Uncategorized

Uncategorized

Kina ka hulmutuar rreth lëvizjes së yjeve dhe planetëve për mijëra vjet ndërsa në kohët moderne po përshpejton për tu bërë lider në eksplorimin hapësinor dhe shkencë. Kina bëri...
Nga 25 shtatori deri më 1 tetor, qyteti do të jetë i përfshirë në një përjetim të jashtëzakonshëm të kulturës kineze. Java Kulturore Kineze sjell një gamë të pasur me aktiviteteve të traditave të lashta si dhe...
Fati i Evropës në këto mua jt e fundit po luhet, në mënyrë dramatike, përreth Ukrainës. Por e ardhmja e kontinentit tonë është gjithashtu e lidhur edhe me atë çka do të ndodhë...
Kina dhe Shqiperia firmosën zyrtarisht “Marrëveshjen për heqjen reciproke të vizave”. Ky ishte lajmi i rëndësishëm që u komunikua nga vetë kryeministri Rama pas takimit të Shkëlqesisë së tij ambasadorit të Kinës Zhou Ding dhe zëvendës-ministres për...
Sokol Bregu Kina me peshën e saj të konsiderueshme në ekonominë botërore dhe rolin e saj në tregtinë globale por dhe me fokusin e shtuar mbi inovacionin dhe teknologjinë e së ardhmes është nyja...
Ambasador i Republikës Popullore të Kinës në Republikën e Shqipërisë Sh.T Zhou Ding Nga 16 deri më 22 tetor 2022, në Pekin u mbajt me sukses Kongresi i 20-të Kombëtar i Partisë Komuniste të...
Nga Prof. Dr. Gjergj Sinani Së bashku me Konfucin, Lao tseu është personazhi më i shquar i antikitetit kinez, një nga emrat më familjar në publikun perëndimor. Libri që mban emrin e tij...
Nga: Gjergji Vurmo Publikimi i Raportit të KE-së për Shqipërinë 2021 javën e kaluar thuajse nuk ishte një ngjarje fare, me mbulim të paktë mediatik dhe një diskurs publik të shqetësuar më shumë...
Dr. Arian Starova Në 72 vjetorin e Ditës Kombëtare të saj, Kina vazhdon të mbetet një “mrekulli” e zhvillimit shoqëror për nga ritmet e jashtëzakonshme, para së gjithave, të rritjes ekonomike, zhvillimit teknologjik dhe...
Angazhimet dhe arritjet e Marrëveshjes së Parisit deri më tani Loren Kocollari Roli i Kinës në përgatitjen dhe hyrjen në fuqi të Marrëveshjes së Parisit u prit mirë në vitin...