E martë, Korrik 23, 2024
Europa

Europa

Nga Geron Kamberi I. Parlamenti , Komisioni dhe Këshilli Europian i BE -së: Një histori për ….. godinat  e  tyre Tashmë që Shqipëria prej 19 Korrikut 2022 ka hyrë zyrtarisht në...
Nga MA, Geron KamberiEkspert për Cështjet e Integrimit Europian Që nga viti 90, shpejtësitë e ndryshme të zgjerimit të BE-së brenda Ballkanit Perëndimor dhe qasja e përshtatjes kushtetuese për përmbushjen e kushtëzimit përbëjnë sfidat...
Hapja e Kolegjit të Evropës në Shqipëri është një tjetër hap I rëndësishëm që e lidh Shqipërinë në mënyrë permanente me Perëndimin, një investim strategjik në fushëm e arsimit dhe të Integrimit Europian, thotë Albert Rakipi, Kryetari...
Fati i Evropës në këto mua jt e fundit po luhet, në mënyrë dramatike, përreth Ukrainës. Por e ardhmja e kontinentit tonë është gjithashtu e lidhur edhe me atë çka do të ndodhë...
Nga Genc Pollo, Ish minister dhe deputet Shkolla austriake Peter Mahringer në Shkodër festoi javën e shkuar 15-vjetorin e themelimt të saj. Ceremoninë përkujtimore në sallën sportive të shkollës e përshëndeti, krahas përfaqësuesve të...
Ledion Krisafi, Ph.D Hyrje Hapësira gjeografike midis Balltikut, detit të Zi dhe detit Adriatik ka qenë për shekuj me radhë një “kënd lojërash” i perandorive të ndryshme si Perandoria Ruse, Perandoria...
Nga Karl-Peter Schwarz Procesi i anëtarësimit në BE të vendeve të Ballkanit Perëndimor po tronditet.  Por  procedurat burokratike të BE-së nuk janë arsyeja e vetme. Olaf Scholz, kancelari gjerman dhe...
Nga Geron Kamberi Sipas një aforizmi cinik dallimi mes optimistëve dhe pesimistëve lidhet me faktin se nëse optimist karakterizohet një person që është i informuar, pesimist është një person që është më shumë...
The more things change the more they remain the same Nga Alba Cela  “Sa më shumë ndryshojnë gjërat, aq më shumë mbeten njësoj”- është një shprehje e përdorur rëndom në vendet...
Nga Geron Kamberi Historia thonin latinët është “mësuese e jetës” dhe historia e politikës dhe metodologjive të zgjerimit, që ka përdorur BE përgjatë historisë së saj 65 vjecare,  të ofrojnë një mësim për të...