E mërkurë, Shkurt 21, 2024
Blog

Blog

Nga Xhenet Sula Më 1912, shkruan Gazeta “Zëri i Vlorës” më 28-11- 1985, Ali Kalo Luzati detyron telegrafistin turk me revolverin në dorë që telegramin e ardhur nga Ismail Qemali që të bënte të...
Këto ditë, Asociacioni Amerikan i Historianëve me seli në Washigton DC, e ka pranuar historianin tonë, Jusuf Buxhovi, si anëtar të rregullt të këtij asociacioni që ka mbi 11 mijë anëtar. Pranimi i Buxhovit në këtë asociacion,...

Çështje amerikane

“E përfytyroj Shqipërinë tonë tek po i vëmë drynin te porta, tek po ikim, tek po e lëmë të vetme, vetëm me varrmihësit tanë! Është një përfytyrim i përçartur, jo normal, është si një gulç që të zë për...

Damlla!

Të dielën e fundit të korrikut, të vitit dy mijë, halla pësoi një goditje në tru. Teksa po shkonte në banjë, iu morr mendja nga një ndjesi e huaj, e çuditshme dhe dy minuta më vonë është plandosur në...

Shko Xhoni, shko!

Me Xhonin e dashur u takova rreth 19 vjet të shkuara, kur infermierja e maternitetit që më ndihmoi gjatë lindjes e solli në sallën e bebeve të porsalindura, për të ma treguar. I kalova me radhë krevatet, me kockat...